Podolski do Arsenalu Londýn na štyri roky údajne za 12 miliónov eur

02.05.2012 Celý región

Kolín nad Rýnom 2. mája (TASR) - Futbalový útočník Lukas Podolski bude od leta hráčom anglického Arsenalu Londýn, s ktorým podpísal štvorročný kontrakt. Podľa nemeckých médií zaplatia londýnski "kanonieri" za služby zakončovateľa 1. FC Kolín 12 miliónov eur.

Podolski, ktorý mal s kolínskymi "capkami" ešte rok platný kontrakt, sa chce v Premier League revanšovať za svoje nie príliš vydarené pôsobenie v Bayerne Mníchov v období rokov 2006-2009. "Veľa ľudí mi už gratulovalo k tomuto kroku. Som presvedčený, že sa mi v Arsenale bude dariť," povedal 26-ročný útočník s bohatými reprezentačnými skúsenosťami.

Rodák z poľského mesta Gliwice, ktorý za nemecký národný tím zaznamenal 43 gólov v 95 medzištátnych zápasoch, sa však momentálne koncentruje na záchranárske práce s 1. FC Kolín. "Capkovia" majú na 16. mieste, znamenajúcom účasť v baráži o bundesligu dvojbodový náskok pred Herthou Berlín, lenže v poslednom kole hostia Bayern Mníchov, zatiaľ čo futbalisti z hlavného mesta hostia Hoffenheim. "Musíme Bayern v sobotu zdolať a potom sa dobre pripraviť na dva zápasy play off," reagoval Podolski.

Informovala agentúra dpa.
 

Vyberte región